Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Danke, Flüchtling!


Σ' αυτή την εικόνα βλέπετε την επίσημη σελίδα της ιατρικής ένωσης του κρατιδίου της Σαξονίας. Το κρατίδιο αυτό είναι  η δυνατότερη περιφέρεια του ακροδεξιού/ναζιστικού κόμματος AFD. To AFD ενίσχυσε τα ποσοστά του μετά το 2015 στηριζόμενο στην αντιμεταναστευτική/ρατσιστική ρητορική λόγω της προσφυγικής "κρίσης". Η ιατρική ένωση αυτού του κρατιδίου ξεκίνησε καμπάνια από τα τέλη του Μάρτη ζητώντας την άμεση βοήθεια μεταναστών και προσφύγων γιατρών. Όπως μας πληροφορούσε το πρακτορείο Reuters στις 25 κορονομαρτίου 2020, "Η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των κρεβατιών εντατικής θεραπείας και να παράγει ακόμη περισσότερες μάσκες οξυγόνου, αλλά η υποστελέχωση σε γιατρούς μετατρέπεται σε Αχίλλειο Πτέρνα της στρατηγικής της για την καταπολέμηση του κορονοϊού".

Η ιατρική ένωση λοιπόν ενημερώνει πως "ξένοι γιατροί που βρίσκονται στη Σαξονία αλλά δεν έχουν ακόμα άδεια άσκησης της  ιατρικής, μπορούν να βοηθήσουν στην περίθαλψη των κρουσμάτων κορονοϊού".

Και λίγο παρακάτω, στη δημοσίευση του Reuters, o Shadi Shahda, μετανάστης 29 ετών με τριετή υπηρεσία ως ΩΡΛ στη Συρία αλλά χωρίς δουλειά στη Σαξονία δηλώνει (αφού πρώτα αιτήθηκε): "Περιμένω για το κάλεσμα τους ... Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν είδα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι στη χώρα που ζω".

Πόσο θα θέλαμε να δούμε ναζήδες πάσχοντες από κορονοντουβρουτζά να εξετάζονται από μετανάστη-γιατρό, να ξινίζουν τα μούτρα τους και να τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Το τι θα γίνει βέβαια μετά την πανδημία και πώς οι "σκουρόχρωμοι" γιατροί  θα αντιμετωπιστούν είναι άλλη ιστορία. Αλλά η εικόνα των αναστατωμένων ναζήδων σε ανάγκη  είναι ωραία! Μούρλια!