Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Πάρκα, φράγκα, βιοτεχνολογία

 


Στις 21/12.21 (προχτές) η καθημερινή μας ενημέρωνε για τα τέσσερα μικρά "ελληνικά" της Αττικής. περί τίνος πρόκειται; πρόκειται για επενδύσεις σε εκτάσεις και εγκαταλειμμένα  κτίρια της Αττικής όπου διάφορες εταιρείες θα στήσουν τις μπίζνες τους και το ελληνικό κράτος θα θριαμβολογήσει για την 'κοσμογονία επενδύσεων και ανάπτυξης' μαζί με τις πολλές βεβαίως-βεβαίως νέες θέσεις εργασίας που θα φέρουν. εξαιρετικά! Το καθεστώς εργασίας φυσικά είναι ήδη προδιαγεγραμμένο για όσους/όσες θα δουλέψουν εκεί. Βλέπε, για παράδειγμα, το νόμο Χατζηδάκη. περνάμε λοιπόν σε μια νέα εποχή...

Πέρα λοιπόν από την περίκλειστη πόλη της ελίτ, το Ελληνικό, στο οποίο οι πλεμπαίοι θα μπαίνουν μόνο για να δουλέψουν, ενημερωνόμαστε και για τα εξής πάρκα όπως τα γράφει η Καθημερινή: Πάρκο Βιοτεχνολογίας / Παιανία, Πολιτεία Καινοτομίας / Φάληρο, Cambas Park / Παλλήνη, Πάρκο Πολιτισμού και Φιλοξενίας – Βιοχάλκο / Tαύρος. Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με το πρώτο, με τη βοήθεια της ασταμάτητης μηχανής. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε. Ρίξτε όμως μια ματιά εδώ.

Την προσοχή μας τράβηξε ένα δημοσίευμα της καθεστωτικής «καθημερινής» για την δημιουργία «πάρκου βιοτεχνολογίας» στο 2ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Παιανίας – Μαρκοπούλου, στο «βιομηχανικό πάρκο» της Παιανίας. Πέρα απ’ τις εταιρείες κατασκευής και εκμετάλλευσης ακινήτων που εμπλέκονται στη δημιουργία του συγκεκριμένου «βιοτεχνολογικού πάρκου» έχουν ενδιαφέρον και οι εταιρείες που πρόκειται να στήσουν εκεί ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών…

Η μία φέρεται σαν ελληνική, ονόματι Theracell Advanced Biotechnology. H «καθημερινή» την παρουσιάζει εσφαλμένα (σκόπιμα;) σαν «εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής» αλλά η ίδια η εταιρεία συστήνεται σαν καθαρόαιμη εταιρεία γενετικής μηχανικής (φωτογραφία κάτω).

Ο βασικός (και μάλλον ο μοναδικός) «συνεργάτης» της Theracell είναι η αμερικανική Orgenesis, εισηγμένη στο χρηματιστήριο τεχνολογικών εταιρειών των ηπα (Nasdaq). H διαφορά μεγεθών είναι τέτοια που θα μας πέρναγε απ’ το μυαλό ότι η Theracell είναι θυγατρική της Orgenesis – αλλά δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. (Η Orgenesis έχει πάντως θυγατρικές στη νότια κορέα, στο βέλγιο, στο ισραήλ, και στην ελβετία).

Στο site της (που είναι σα στήσιμο αντίγραφο εκείνου της Orgenesis…) η πρώτη λέει ότι θα φτιάξει (σε συνεταιρισμό με την δεύτερη και για λογαριασμό της) Orgenesis Mobil Processing Units and Labs (OMPULs) – κινητά βιοτεχνολογικά εργαστήρια δηλαδή … «Για να βρίσκονται κοντά στα σημεία που θα γίνεται η εφαρμογή» (κάτι δεν μας αρέσει σ’ αυτήν την κινητικότητα… σαν μηχανισμός εκστρατείας δείχνει…)

Η Orgenesis είναι λοιπόν ο συνεταίρος που θα στήσει εγκατάσταση στο βιομηχανικό πάρκο της Παιανίας, η δεύτερη εταιρεία. Σας θυμίζει κάτι το όνομά της; Θα έπρεπε. Πριν 3 βδομάδες (6 Δεκέμβρη), κάτω απ’ τον τίτλο Η σιωπή μας είναι ο χρυσός τους! γράφαμε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις επιδόσεις και τα κατορθώματα της κυρίας Ursula von der Leyen στον «πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού»:

… Εντελώς συμπτωματικά ο κύριος Heiko von der Leyen (ο σύζυγος της κυρίας Ursula…), σαν φαρμακοποιός, είναι ιατρικός διευθυντής της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis, που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γενετικές επεμβάσεις.


Ωωω!!! Ο σύζυγος της συζύγου του στα μέρη μας! Κόκκινο χαλί σ’ όλη την λεωφόρο Παιανίας – Μαρκοπούλου πρέπει να στρωθεί!

Για τον αγώνα των κατοίκων της Ερεσού.

 Στο αγαπημένο χόμπυ της τσιμεντοποίησης των πάντων έχουν μπει κάμποσοι/ες  στην ερεσό. Όπως και σε διάφορα μέρη της επικράτειας. Όπως είχαν κάνει στο μέρος natura που λέγεται Χρούσος... Ρίξτε μια ματιά για το τί συμβαίνει στην Ερεσσό στη σελίδα της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης της παραλίας-αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού και εδώ.

Πανό στην πλατεία Σαπφούς


Από τον ιστότοπο του 105fm


Our Brother Mohamad Hussein (ΜΟ)and LIN published a new song titled
“Azadi Azizam”, which means “Freedom Darling”. Support our captived
brother and read the lyrics of the song that you will find on the link. Check also the previous song of his channel and stay tuned.

Ο αδερφός μας Mohamad Hussein (ΜΟ)και η LIN κυκλοφόρησαν καινούριο
κομμάτι με τίτλο “Azadi Azizam”, που στα φαρσί σημαίνει “Λευτεριά,
Αγαπημένη”. Στηρίξτε τον αιχμάλωτο αδερφό μας και διαβάστε τους στίχους
του τραγουδιού που θα βρείτε μεταφρασμένους στα αγγλικά. Tσεκάρετε και προηγούμενα κομμάτια από το κανάλι του και μείνετε συντονισμένοι…