Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Κοιτάμε προς Λευκωσία...

 Οι 10.000 διαδηλωτές της Λευκωσίας το προηγούμενο Σάββατο, κάνουν το χειλάκι μας να γελάσει μέσα στο ζόφο. Διαδήλωση με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται στις μέρες μας.

Αντιφασιστική, αντιαυταρχική, αντιεθνικιστική και για όλους τους λόγους του κόσμου μέσα στο υγιεινιστικό πραξικόπημα. Ούτε ψεκασμένοι, ούτε ακροδεξιά, ούτε άλλες τρίχες.

Τις/τους ευχαριστούμε!














27η Αφγανή μάνα αυτοπυρπολήθηκε στον Καρά Τεπέ

 Τις μέρες που ξανακούμε πως πνιγόμαστε στα σκατά.

Αυτές ακριβώς τις μέρες κι εποχές που η κυρα-Κατίνα  κι οι μάγκες συνοδοιπόροι της βρίζανε εγκυμονούσες.

Για αρχή ξεφτίλες πάρτε αυτό:


Και μετά μια ερώτηση: το πάρκο της Αγίας Ειρήνης  πληροί τις προϋποθέσεις νοικοκυροσύνης: Τώρα που η παιδική χαρά αναμορφώθηκε;

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Science

Κόμικς του Πανάγου.




Λογοκρισία

Έχει υπάρξει μια μεγαλειώδης, θεαματική, και εν πολλοίς αυτάρεσκα ημιμαθής ακαδημαϊκή σιγουριά περί δικαιωμάτων, εξεγέρσεων, επαναστάσεων (τρόπω τινά) κι άλλων τέτοιων ωραίων ιδεολογικών ιστορικών σχημάτων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αραβική Άνοιξη. Πλήθος κινηματικού κόσμου (από όλες τις εκφάνσεις), τότε πανηγύρισε και θέλησε ή ονειρεύτηκε την πλατεία Ταχρίρ στο Σύνταγμα. Και υπερθεμάτισε τα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρανε την εξέγερση" κι άλλα τέτοια όμορφα. Χμμ. Μετά, το τί συνέβη στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, ακολούθησε η μούγκα! Ο σκασμός. Ελέω κοροντουβρουτζά. Και τι γίνεται με τους διαβητικούς, τους καρκινοπαθείς, κάτι φυλακισμένους;

ΣΚΑΣΜΟΣ.  




Η Billie Holiday τραγουδάει τους στίχους του Αμερικάνου Κομμουνιστή Abel Meeropol,  Για τα "strange fruits". Για του μαύρους δηλαδή τους κρεμασμένους στα δέντρα.

Λογοκριμένο κάποτε, κατάφερε όμως να το τραγουδήσει η ...







Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Με σηκωμένα τα πανιά (2) - podcast


 Και για τα πρoηγούμενα podcasts ΕΔΩ