Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Στην εποχή του διακηρυγμένου "kill the poor"

Εχθές ένας από  το ελληνικό γκουβέρνο, ονόματι Σκυλακάκης είπε σε συνέντευξη ότι το κόστος καυσίμων δεν πέφτει διότι θα ήταν άδικο δεδομένου ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. Μάλιστα. Ας υποθέσουμε ότι δεχόμαστε αυτή τη λουδοβίκεια παπάτζα ως υπόθεση εργασίας. Τι γίνεται όμως με το κόστος των καυσίμων των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα; Τα φορτηγά τα οδηγούν φτωχοί αλλά δεν τους ανήκουν. Το κόστος όμως  μετακυλίεται στους φτωxούς στα ράφια των super market. Τους οδηγούς των φορτηγών εν προκειμένω. 

Στα κτελ; Στα λεωφορεία; Στα τραίνα; Στα πλοία; Ποιοί/ες πληρώνουν το μάρμαρο; Δεν λέμε κάτι φοβερό. Λέμε;

Εν τω μεταξύ, δεχόμενοι ότι οι "φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο", να κάνουμε μια υπενθύμιση: Ενδέχεται αυτοί οι φτωχοί να έχουν παπάκια, ποδήλατα, τα πόδια τους, πολλές κλωτσές μαζεμένες και - πού ξέρεις - διάφορα άλλα.

Για αρχή κι έχοντας στο νου μας τον αγώνα της e-food, πάρτε ένα στιγμιότυπο από την Τουρκία. 



1.Οι ταχυμεταφορείς της μεγάλης εταιρίας τροφίμων της Τουρκίας Yemeksepeti συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη με τις στολές τους για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς και τις προσπάθειες των εταιρειών τους να σταματήσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση.

2.Οι εργαζόμενοι της εταιρείας διαδικτυακής λιανικής Trendyol είχαν μόλις προηγουμένως απεργήσει στην Τουρκία. Η εταιρεία απέσυρε το σχέδιό της να αυξήσει τους μισθούς κατά 11% και αντ’ αυτού προσέφερε αύξηση 39% για όλους τους εργαζόμενους.

3.Εμπνευσμένοι από την επιτυχία της Trendyol, οι εργαζόμενοι διανομής σε διάφορες εταιρείες σε ολόκληρη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Yemeksepeti, Yurtiçi Kargo και Scotty, ανακοίνωσαν τις απεργίες τους με βασικό αίτημα να έχουν καλύτερους μισθούς.

Το σύνθημα που ακούγεται στο βίντεο: "Αντισταθείτε! Αντισταθείτε! Θα νικήσουμε!"




Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ο τυραννοκτόνος Δημήτρης Τσαφέντας. Προβολή ντοκιμαντέρ.

Την Τετάρτη 2/2 στις 20:00, η κινηματογραφική ομάδα provolone θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Δημελλά, σχετικά με τη ζωή του ανθρώπου που δολοφόνησε τον πρωθυπουργό "αρχτιτέκτονα του Απαρτχάιντ" μέσα στο κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής στις 6.9.1966.

Στην κατάληψη στο Μπίνειο.


Το έντυπο που θα συνοδεύει την προβολή: