Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

"Αντιασιατισμός" στο usa. Προσεχώς και στας Ευρώπας

 


Οι μέρες του κοροντουβρουτζά έφεραν στην επιφάνεια στις ΗΠΑ ένα κύμα επιθέσεων σε ανθρώπους Ασιατικής καταγωγής. Ναι, ναι, αυτοί και αυτές ευθύνονται για την πανδημία. Τα σκοτεινά κινέζικα και άλλα κέντρα διασπείρουν τον ιό για να καταστρέψουν τις λευκές κοινωνίες κι άλλα τέτοια ωραία. Δεν είναι κάτι που δεν είχε προβλεφθεί βέβαια από ανθρώπους που το "έβλεπαν να έρχεται" στην κοινωνία των ΗΠΑ, με όλα τα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Και τολμάμε να πούμε πως το "νέο φρούτο" δεν θα αργήσει πολύ να έρθει και στις κοινωνίες της Ευρώπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Los Angeles Times και με βάση έρευνα της προηγούμενης Τρίτης από την οργάνωση Stop AAPI Hate από τον προηγούμενο Μάρτιο έχουν τεκμηριωθεί 3.795 επιθέσεις με φυλετικά κίνητρα εναντίον Ασιατών Αμερικανών. Όσες δηλαδή δημοσιοποιήθηκαν...

Περίπου το 68% των αντι-ασιατικών επιθέσεων που καταγράφηκαν στη μελέτη ήταν λεκτική παρενόχληση, το 21% αφορά περιπτώσεις "διαχωρισμού" και το 11% ήταν σωματικές επιθέσεις.

Περίπου το 9% των επιθέσεων ήταν παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων, όπως διάκριση στο χώρο εργασίας ή άρνηση υπηρεσίας σε επιχείρηση. Σχεδόν το 7% των επιθέσεων ήταν διαδικτυακή παρενόχληση.

Τα περισσότερα από τα περιστατικά συνέβησαν σε επιχειρήσεις ή σε δημόσιους δρόμους.

Πάνω από τα δύο τρίτα των επιθέσεων στη μελέτη αναφέρθηκαν από γυναίκες.

Περισσότερο από το 40% των επιθέσεων αναφέρθηκαν από Κινέζους Αμερικανούς, 15% από Κορεάτες Αμερικανούς και 8% από Φιλιππινέζους Αμερικανούς.

Εδώ, μερικά παραδείγματα από την ίδια έρευνα:

Σε έναν σταθμό του μετρό στο Annandale, Va, μια αμερικανασιάτισα βρισκόταν σε  κυλιόμενη σκάλα όταν ένας άντρας την χτύπησε επανειλημμένα στην πλάτη ,την ακολούθησε, και έβηξε ψεύτικα  φωνάζοντας «Κινέζα πουτάνα».

Σε ένα παράδειγμα "διαχωρισμού", ένας οδηγός ταξί στο Λας Βέγκας είπε σε έναν αμερικανοασιάτη πελάτη, «Άλλος ένας Ασιάτης στο ταξί μου σήμερα, ελπίζω να μην έχεις τίποτα COVID».  Ο οδηγός είπε επίσης στο άτομο να μην ζητήσει άλλες κούρσες από κανέναν.

Κάποιοι ενδεικτικοί πίνακες:




Στο βίντεο: Διαμαρτυρία μετά τη δολοφονία 8 Ασιατισών.


Και εδώ, ο επιτιθέμενος λευκός δεν τα πήγε και πολύ καλά με τη γιαγιά...



Κυριακή 14 Μαρτίου 2021