Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Давай

Έντεκα μύρια για την επικοινωνιακή πολιτική. Σποτάκια δηλαδή ενάντια στον κορονοντουβρουτζά, με μπόλικη δόση ατομικής ευθύνης και κράτους χωροφύλακα. Έντεκα μύρια ευρά, που μας πετάνε στα μούτρα: Φάτε μαλάκες σανό, δεν μπορείτε να αντιδράσετε.

Οι απαντήσεις δίνονται α π ο κ λ ε ι σ τ  ι κ ά  στους δρόμους. Με χειροπιαστά μέσα. Οι από πάνω παίζουν μπάλα με τον τρόμο πανταχού παρόντα και μας λένε ανενδοίαστα ότι θα πετάξουν (το ξαναγράφουμε) έντεκα μύρια για διαφήμιση ενάντια στον ιό. Και άλλα τριάντα μύρια σε ιδιωτικές κλινικές. Που είναι οι "υπεύθυνοι" αρχιμαλάκες που έκραξαν την διαδήλωση της 14ης Μάρτη στη Μυτιλήνη να μας καταχεριάσουν; Ε; Πού είναι; Πού είναι όσοι "δεν ήξερα τί έκανα εκείνη τη μέρα-συγνώμη" να επαναλάβουν τις ικεσίες τους;

Στο συμπυκνωμένο χρόνο που ζούμε ή πράττουμε κατά πώς επιβάλλουν τα συμφέροντα της τάξης ή μαλακιζόμαστε με διάφορα προσχήματα.  Όπως και να έχει, η πλευρά που διαλέγει καθείς και η καθεμιά έχει βάρος. Ιστορικό.

Στό δρόμο, και μόνο εκεί, μπαίνουν τα ζητήματα.

Αύριο θα επανέλθουμε για την Μακιαβελικού τύπου υποτιθέμενη υποχώρηση στο θέμα της περικοπής μισθού και του εργοδοτικού δικαιώματος.

Θεαματικές καταστάσεις αδέρφια. Προς το παρόν λίγη μουσική αλητεία. Και πολύς θυμός.