Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

πάμε για κίνημα μπαλκονιών;

Είναι σίγουρο από την πλευρά του Κλάξον ότι  πλήθος ανθρώπων διαβάζει αυτές τις μέρες ακατάπαυστα δεκάδες κείμενα. Τα πιο αιρετικά και τα πιο ενδιαφέροντα. Και καλά κάνει! Οι επόμενες βδομάδες θα είναι βαριές. Οι απαγορεύσεις μεγαλύτερες. Τα φίλτρα μας οφείλουν πια να είναι εξαιρετικά αυστηρά. Διότι μετά το πέρας του κορονοντουβρουτζά  πρέπει να είμαστε με το "κεφάλι στο λαιμό μας". Μετά αρχίζουν πολλά.

Για τώρα:

δεν ξεχνάμε τους μετανάστες/πρόσφυγες

δεν ξεχνάμε τους φυλακισμένους που δεν έχουν επισκεπτήριο

δεν ξεχνάμε και δεν ταλαιπωρούμε τους ντελιβεράδες

δεν είμαστε μαλάκες που νομίζουν ότι μετά το πέρας της "πανδημίας" όλα θα "πάνε καλά τη γλυτώσαμε"

και, κυρίως, στη σπειροειδή γραμμή της ιστορίας δεν την ξαναπατάμε: το "κίνημα των πλατειών" που είδαμε το 2009/2010 δεν θα μεταστραφεί σε "κίνημα των μπαλκονιών" τώρα! Γιατί αν αυτό συμβεί, την επόμενη φορά  που τα αφεντικά θα σημάνουν συναγερμό θα φοράμε ήδη εθελούσια βραχιολάκια.

Το Κλάξον ζητάει συγνώμη αν ακούγεται καχύποπτο καθισμένο στην άδεια προκυμαία της Μυτιλήνης. Δηλώνει πάντως ότι σε περίπτωση ύπαρξης "κινήματος μπαλκονιών" που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα για να νομιμοποιήσει την καθολική επιβολή των καπιταλιστικών  ορέξεων στην καθημερινότητά μας, θα απαντήσει ανόρεχτα "όχι πάλι ρε παιδιά". Πάμε για άλλα καλύτερα!

ΥΓ: ένα τραγούδι για τα γενέθλια της Κλ.