Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Με μια ψύχραιμη ματιά... RESPECT!

 Στο παρακάτω βίντεο από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης βλέπουμε τα εξής ξεκάθαρα:

Ένστολος κρατάει δεμένο πισθάγκωνα κάποιον. Μία γυναίκα κάνει το αυτονόητο για κάθε νοήμονα άνθρωπο, δηλαδή υπερασπίζεται (άοπλη) τον "δεμένο πισθάγκωνα". Ρίχνει δύο φάπες στον πάνοπλο και ένα λάκτισμα. Σημείωση: Από τη γλώσσα του σώματος συμπεραίνουμε ότι την πνίγει το δίκιο και μια σχετική αφοβία, χαρακτηριστικό περιστάσεων στις οποίες σε πνίγει το δίκιο. Δεν νομίζετε;

Ακολουθεί το λιντσάρισμα της γυναίκας από άλλους εποχούμενους πάνοπλους, οι οποίοι προφανώς πάνε να σώσουν τον εν κινδύνω από τις φάπες και το λάκτισμα συνάδελφό τους. Ακούγεται γενικά ότι η συγκεκριμένη Άφοβη, δεχόταν επί τρεις-τέσσερις μέρες απειλές παντός είδους από αντράκια παλιάς-βεβαίως βεβαίως-κοπής. Εξαιρετικά πιθανό, δεν νομίζετε; Παρεμπιπτόντως, μαθαίνουμε ότι οι φοιτήτριες του ΑΠΘ αυτές τις μέρες ακούγανε διάφορα χυδαία από τους ένστολους άντρακλες που σταθμεύσανε στο πανεπιστήμιο. Αυτά τα χυδαία που ακούνε οι γυναίκες κάθε μέρα στο δρόμο, στη δουλειά, στην επιστροφή για το σπίτι μετά τη δουλειά, στο σπίτι, στο στο στο στο!

Το εξαιρετικό της υπόθεσης είναι πως αυτό το βίντεο το πλασάρουν οι πάνοπλοι ως απόδειξη ότι "εμείς δεν φταίγαμε", "αυτή το ξεκίνησε". 



Εν τω μεταξύ θυμηθήκαμε κάτι "σοκαριστικές" στιγμές, δεκαετίες πριν, αλλού, όπου εκπαιδευμένοι πάνοπλοι άντρες του καθήκοντος υπήρξαν "θύματα ύπουλων θηλυκών συμπεριφορών". Βιετνάμ, 1967:


Σημείωση: Οι "ατρόμητοι" εμφιλοχωρούν παντού και κοκορεύονται μέχρι τη στιγμή που θρυμματίζεται με πάταγο η εικόνα. Οι Άφοβες, απλά Είναι.