Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Όλο και καλύτερα

 




Επειδή τελευταία το ελληνικό κράτος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά (όπως όλοι/ες έχουμε δει), είπε να το προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, για τα παιδιά συλληφθέντων ή κρατουμένων. Με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών; συγγενών; δημοτικών υπηρεσιών; ΟΧΙ ρε βλάκα. Με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας. Παραθέτουμε:

Για αυτεπάγγελτη αναζήτηση ανηλίκων τέκνων και ανάθεσή τους σε επίτροπο σε περίπτωση που κάποιος συλλαμβάνεται ή κρατείται μίλησε σήμερα η υφυπουργός για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η υφυπουργός «στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα που ζουν χωρίς γονείς είτε γιατί έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ή τελούν υπό ποινή φυλάκισης» την μέριμνα θα έχει η ΕΛΑΣ, για να δει ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά.

«Έχουμε συνεννοηθεί αρχικά με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να υπάρχει πλέον η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και να μην είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού, να υπάρχει η θεσμική και οριζόντια υποχρέωση για κάθε σύλληψη, για κάθε προφυλάκιση και μετά για κάθε εκτέλεση ποινής. Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και αν υπάρχει παιδί θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα» είπε η Δ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι για αυτή την πρωτοβουλία είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να ανησύχησε τι γίνονται τα παιδιά αυτών που συλλαμβάνονται.

Σε περίπτωση που - λέμε τώρα - οι κρατούμενοι-συλληφθέντες γονείς είναι τίποτα "ανατρεπτικά στοιχεία", τα παιδιά θα περνάνε καμιά ειδική εκπαίδευση για να επιστρέφουν στην κοινωνία αμόλυντα; Όπως κάποτε, με κάτι παιδουπόλεις; Λέμε τώρα... 

Τι ζούμε αδέρφια;

Α! Παρεμπιπτόντως, ο δήμαρχος Κόνιτσας θέλει να επαναφέρει το άγαλμα της φρειδερίκης στην πόλη του. Αυτηνής, ντε, με τις παιδουπόλεις (δες εδώ και εδώ). Μια τέτοια παιδούπολη υπήρχε και στη Μυτιλήνη. Εκεί που τώρα στεγάζεται η Ακαδημία.

Υπερβάλουμε; Μπορεί. Κάνουμε την "τρίχα τριχιά"; Μπορεί. Θα ονειρεύονταν κάτι τέτοιο οι κυβερνώντες; Ε ναι. Προτείνουμε πάντως, από δω, από τη Μυτιλήνη στον δήμαρχο Κόνιτσας αντί για το άγαλμα να τοποθετήσει τεράστιο κάδρο με την αγαπημένη του βασίλισσα στα νιάτα της: