Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Λεφτά! (1)

«Βελτιωμένη εμφανώς η κατάσταση στα ελληνικά νησιά και κυρίως σε Λέσβο, Κω και Λέρο»

Αυτό δήλωσε χτες 27/1/2021 η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ, στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου. Δεν θα αναφερθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στον Καρά Τεπέ (ιδιαίτερα το χειμώνα), υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων και καταγγελιών. Θα σταθούμε μόνο σε κάποια οικονομικά μεγέθη, φαγοπότι δηλαδή χτισμένο στη δυστυχία.


Έχουμε αναφερθεί πρόσφατα στη ομάδα "Moria Corona Awareness Team" . Έκαναν σήμερα το εύλογο ερώτημα: με τόσα λεφτά που έχουν δοθεί για το μεταναστευτικό, για ποιό λόγο δεν έχουν τα στοιχειώδη για ν' αντιμετωπίσουν το κρύο. κουβέρτες, θερμάστρες, ρεύμα.


Ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσα φράγκα έχουν λάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2015 ως σήμερα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του "Mananging migration" της ευρωπαϊκής επιτροπής. Αυτά τα τρία και κάτι ψιλά δις. διανεμήθηκαν όπως όλοι/ες ξέρουμε στη βάση της κάλυψης βασικών, ανθρώπινων αναγκών. Ε; Μπα... Το δόγμα που λέει ότι όσο περισσότερο βασανίζεις/εξευτελίζεις ανθρώπους, τόσο λιγότερο θα μεταναστεύουν καλά κρατεί. Τα καπιταλιστικά κέντρα εξακολουθούν να ταπεινώνουν ή και να σκοτώνουν ανθρώπους νομίζοντας ότι θα τερματίσουν τη μετανάστευση, δημιουργώντας ασταμάτητα αυτούς ακριβώς τους λόγους που τη δημιουργούν. Ταυτόχρονα διάφοροι κερδίζουν πακτωλό από τη διαχείριση. Από μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι ντόπιους μπατριώτες κυνηγούς "λάθρο" που από τη μια κρατάνε παλούκια κι από την άλλη δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Στο παρακάτω αρχείο θα δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία όπως δημοσιεύτηκαν για τον Ιανουάριο του 2021. Θα δείτε για παράδειγμα (στους πίνακες της 2ης σελίδας) πως τη μερίδα του λέοντος έχουν παραλάβει τα υπουργεία μετανάστευσης και εθνικής άμυνας. Κάντε κλικ στην εικόνα.

 Και, βέβαια, δεν υπάρχουν λεφτά για νερό, ρεύμα, θέρμανση...